Közélet

"Könnyes" búcsú az MDF-től?

Pettkó András kérdésünkre megerősítette, hogy az MDF vasárnapi ülésén várhatóan kizárják két társával egyetemben.

Összeül a Magyar Demokrata Fórum (MDF) országos választmánya vasárnap délután három órakor, ahol a tagok vélhetően döntenek Katona Kálmán, Hock Zoltán és Pettkó András MDF-tagságának törléséről – erősítette meg a VGO-nak Pettkó András.

Az MTI birtokába került a vasárnapi választmányi ülés meghívója, amelyen első napirendi pontként szerepel "a 2009. május 9-i országos választmány frakcióalakítással összefüggő határozatának végrehajtásával kapcsolatos döntések meghozatala", azaz, mint Katona Kálmán mondta, ő, Hock Zoltán és Pettkó András törlése a pártból.

"Ez vicc! Kedd délután Katona Kálmánnal és Pettkó Andrással elkezdtük a tárgyalásokat Herényi Károllyal, s úgy volt, hogy pénteken folytatjuk, ehhez képest szerdán reggel azzal hívnak, hogy kizártak a pártból!" - reagált Hock Zoltán.

Dávid Ibolya és a hozzá lojális független honatyák (Herényi Károly, Csapody Miklós, Dragon Pál, Karsai Péter, Lengyel Zoltán) számára a remény akkor nyílt meg, amikor Császár Antalnak április 27-én lejárt a féléves független moratóriuma, s késznek mutatkozott a csatlakozásra egy MDF-frakcióhoz, ahogy Gyenesei István, a Gyurcsány-kormány volt önkormányzati minisztere is. A renitens "hármas" viszont nem szeretett volna "az MSZP által delegált urakkal" frakciót alakítani.

választmány mdf frakció kizárás pettkó andrás katona kálmán hock zoltán
Kapcsolódó cikkek