Közélet

Orbán: Jó esély van Magyarország megerősödésére!

Amennyiben sikeres és erős nemzetpolitikát akarunk megvalósítani, ahhoz egy erős anyaországra van szükség - mondta Orbán Viktor a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács budapesti ülésén.

A Fidesz elnöke rámutatott, határainkon belül és kívül mindannyiunk érdeke, hogy lezárjuk a hazánkat legyengítő korszakot. Azt a ciklust, amely felszámolta a nemzetpolitikát, nem védi a Kárpát-medencei magyarok érdekeit, sőt nyíltan hátat fordít nekik és a közép-európai térség megerősítésének.

"Az egész nemzet, a Kárpát-medencei magyarság, valamint az egész közép-európai térség közös érdeke, hogy mielőbb bekövetkezhessen a változás, és a mostani korszakon minél előbb túlléphessünk. Ennek egyik fontos állomása az európai parlamenti választás" - mondta Orbáv Viktor, az orbanviktor.hu közlése szerint.

Elmondta, jó esély van Magyarország megerősödésére és a határon túli magyarok ügye ismét fontos kérdéssé válik. Egy olyan politikai korszak megnyitásában bízhatunk, amely szerint nincs határon belüli és kívüli magyar ügy és gazdaságpolitika, hanem egy nagy gazdasági térséggel számol.

A Fidesz elnöke felhívta a figyelmet továbbá, hogy a június 7-i szavazás ma elsőbbséget élvez minden más üggyel szemben. Az ugyanis, hogy miként szerepel hazánk az európai parlamenti választáson, jelentős mértékben meg fogja határozni a magyarok súlyát az európai politikai színtéren.

magyarok kisebbségben EP-választás Orbán Viktor fidesz-elnök határontúli magyarok
Kapcsolódó cikkek