Közélet

Összefonódások a szakszervezeteknél: testvéri viszony a kormánnyal Cser szerint

Felháborodott az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, hogy a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma nem csatlakozott a pénteki sztrájkhoz.

Cser Ágnes elnök a Klubrádióban úgy vélte a SZEF dacolásának az lehet az oka, hogy hogy a konföderáció vezetője és az önkormányzati miniszter testvérek. A SZEF vezetője a Kontrában cáfolta ezt.

Cser Ágnes véleménye szerint nem kötelező szakszervezeti vezetőnek lenni, Varga László nyugodtan lemondhat SZEF-elnökségéről, ha úgy érzi, nem mehet szembe testvérével.

Cser Ágnes szerint a kormányhoz közel álló szakszervezeteknél olyan összefogások vannak, hogy a szakszervezetre üdülőiben a pénzügyminisztériumi dolgozók nyaralnak, így nehezen elképzelhető, hogy ők egymás ellen harcolnak.

A PSZ vezetője kiküldött egy olyan nyilatkozatot, melyben közli, hogy az országos vezetőség elutasítja a sztrájkot. Mindezt anélkül, hogy lett volna országos ülés.

Varga László SZEF-elnök a Klubrádiónak azt mondta: nem dolga a szakszervezeteknek, hogy megállapítsák a kormányról, hogy legitim vagy nem legitim. A szakszervezetek dolga, hogy a végsőkig tárgyaljon. Ahhoz pedig a miniszterhez való rokoni viszonyának semmi köze, hogy a SZEF nem sztrájkol május 8-án.

sztrájk PSZ Cser Ágnes szakszervezet
Kapcsolódó cikkek