Közélet

A BKV is részt vesz a Humor Napján

Idén a BKV Zrt. nosztalgia-járatok indításával csatlakozik a június 24-25-i (szerda és csütörtök) „Humor Napja” rendezvénysorozathoz. A járműveken számos meglepetésvendéggel találkozhat, aki jegyet vált az eseményre.

Az 2009-es év Humor Napjára a BKV is készül: a 4-6-os villamos vonalán nosztalgikus hangulatot idéző különjárat, egy UV típusú szerelvény szállítja az érdeklődőket a Moszkva tér és a Blaha Lujza tér között. Az út során a Nagykörúton álló, még nyitott, valamint a már bezárt kabarékat elevenítik fel, miközben korabeli humoros felvételekkel színesítik az utazást - igazán vidám, nem mindennapi élményt kínálva. Azok, akik rákapnak a hangulatra, a 70-es trolira átszállva újabb kellemes meglepetéssel találkozhatnak: a „Szabad Nép Félóra” utazással.

A Kossuth tér és az Erzsébet királyné útja között közlekedő ZIU-9 típusú trolibuszon a repülőgépekről ismert lehajtható monitorokhoz hasonló képernyőkön nézhet és hallgathat jelenlegi valamint archív kabaréfelvételeket a nagyérdemű, illetve a Rákosi rezsim lehetetlen történeteiből, a rendszer működéséből szemezgethet a közönség.

A nosztalgiajáratokon a Színház- és Filmművészeti Egyetem növendékei izzítják a hangulatot, illetve jegyellenőrként számos meglepetésvendég is feltűnik majd: mások mellett Hajós András, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Szőke András, Badár Sándor, Gálvölgyi János, Kern András. A járatokra csak előre váltott jeggyel lehet felszállni, amelyet az érdeklődők két megvásárolt metrószakaszjegyért (2x240, azaz 480 forint) válthatnak be BKV Zrt. Ügyfélszolgálatán (VII., Akácfa utca 18.). A nosztalgia-villamos illetve –trolibusz útközben nem vesz fel utasokat. A megváltott nosztalgiajegyekkel ráadásul mindkét napon ingyenesen tekinthetők meg az Uránia, a Toldi, a Művész, a Puskin mozik valamint a Filmmúzeum által vetített korabeli filmvígjátékok.

nosztalgia humor napja BKV hajós andrás kern andrás szőke andrás mucsi zoltán trolibusz uv villamos Gálvölgyi János
Kapcsolódó cikkek