Közélet

Egyre többen látják megosztónak Sólyom Lászlót

Tavaly október óta többen lettek, akik megosztó személyiségnek látják Sólyom Lászlót: 40-ről 47 százalékra nőtt az arányuk, míg 31 százalék véli úgy, hogy az elnök egységet teremt - derül ki abból a kutatásból, amelyet a Progesszív Intézet a Publicus Intézettől rendelt meg.

Megosztott a társadalom abban, hogy az államfő a pártpolitikába belefolyó vagy pártok felett álló intézményként működik-e: tíz megkérdezettből négy az előbbi, négy az utóbbi állásponton van - idézi a felmérést a Népszabadság.

Tíz megkérdezettből továbbá négyen úgy gondolják, megnyilatkozásaival leginkább a Fidesznek kedvez - tavaly októberben még csak 34 százalék vélekedett így. A megkérdezettek 41 százaléka szerint Sólyom a Fideszre adná szavazatát egy választáson.

Többször politikai viták tárgya, hogy az államfőnek egy-egy konkrét ügyben meg kellett volna-e szólalnia. A megkérdezettek közel fele (46 százalék) szerint voltak ilyen esetek, és csak 24 százalék gondolja, hogy az államfő minden fontos kérdésben megnyilvánult. Mindemellett a megkérdezettek 45 százaléka szerint az elnök csak fontos ügyekben ragadta magához a szót.

Továbbá kiemelendő: a megkérdezettek 44 százaléka szerint nem választaná újra a parlament Sólyom Lászlót.

megosztó pártpolitika Fidesz Sólyom László
Kapcsolódó cikkek