Közélet

Türelmet kérnek a lezuhant Airbus utasainak rokonaitól

Az Air France 447-es járatán utazók rokonainak türelmét kérik a repülőgép roncsainak felkutatásán dolgozó szervezetek. Párizsi tájékoztatójukon közölték: megtalálták az ötvenedik holttestet az Atlanti óceánon, de a kutatást a rossz időjárás nehezíti.

Eddig 400, az Air France 447-es járatáról származó roncsdarabot találtak az Atlanti óceánon. A lezuhant Airbus utasai közül eddig ötven holttestet emeltek ki, a kutatást jelentősen nehezíti a viharos időjárás – mondta el a francia katasztrófavédelmi szervezet vezetője Párizsban.

Paul-Louis Arslanian a Telegraph által idézett nyilatkozatában úgy fogalmazott: az eddig elvégzett munkát és a rendelkezésre álló információt tekintve elmondható, hogy közelebb jutottak a baleset körülményeinek felderítéséhez. Az akció vezetője szerint szinte biztos, hogy nem sikerül a teljes repülőgépet kiemelniük az óceánból és egyelőre nem lehet tudni, milyen eredménnyel zárul a felderítés.

Hervé Morin védelmi miniszter ma ígéretet tett arra, hogy a holttestek és a roncsok utáni kutatás addig folytatódik, ameddig esély van a repülő feketedobozának megtalálására. Ezzel párhuzamosan az Air France bejelentette, hogy minden hosszú távú járatán kicserélte az összes régebbi típusú sebességmérőt, amely az eddigi jelentések szerint az Airbus vesztét okozta.

Airbus kutatás feketedoboz holttest air france óceán
Kapcsolódó cikkek