Közélet

Újabb kedvezményeket kapnak a köztisztviselők meleg partnerei az USA-ban

Egy magát megnevezni nem kívánó informátor szerint Barack Obama engedmény tesz homoszexuális támogatóinak és kiterjeszti az amerikai köztisztviselők meleg partnereinek járó kedvezményeket.

Az AP-nek nyilatkozó Fehér Házi forrás szerint a tisztviselőkkel együtt élő meleg választók ugyan további társadalombiztosítási előnyhöz jutnak majd, de nem biztosítják számára a teljeskörű egészségbiztosítást.

A hírügynökség megfogalmazása szerint az amerikai elnök ezzel a lépéssel igyekszik csitítani homoszexuális támogatóit, akik az utóbbi időben elégedetlenné váltak mivel szerintük nem történt elég előrelépés ügyükben.

A döntésre azután kerül sor, hogy a Demokraták számos fajsúlyos meleg támogatója elfordult a párttól a június 25-i nagygyűlés előtt. Az elégedetlenség oka, hogy Washington nemrég egy a Házasság Védelméről szóló törvény mellett kiálló nyilatkozatot tett közzé. A jogszabály a melegszervezetek egyik fő célpontja.

Az aktivisták attól is tartanak, hogy a Fehér Ház nem avatkozik közbe a homoszexualitásukat nyíltan vállaló katonák ügyében. A Clinton-éra idején megalkotott törvény értelmében melegek is lehetnek a hadsereg tagjai, amennyiben erről senkit nem tájékoztatnak és nem tanúsítanak erre utaló magatartást. Az Obama-kormány az ügyben egyelőre csak annyit mondott: új, hosszú távon alkalmazható megoldást keresnek.

Obama meleg homoszexuális kedvezmény Fehér Ház demokraták
Kapcsolódó cikkek