Közélet

Zimmer Feri: a nepperek leszorítják az útról a szobát keresőt

Felemás érzésekkel várják a balatoni főszezont a magánszállásokat üzemeltetők. Miközben a sajtó a Zimmer frei reneszánszától hangos, a siófoki szobakiadók egy része nem vár nagy durranást a nyártól. Rontják az üzletet a nepperek is.

A fizetővendéglátással foglalkozók Siófokon évek óta harcban állnak a nepperekkel, az erőszakos vendégfogókkal. Tavaly egy utazási irodás még össze is verekedett az egyikkel. Konfliktusok már most is voltak.



Egy neve elhallgatását kérő vendéglátós a Sonline.hu-nak azt mesélte: épp a napokban veszett össze az egyik nepperrel, mert az a gyakorlatnak megfelelően a panziója elől akarta elcsábítani a vendégeket. – Autóikkal leszorítják a kiadó szobát kereső turistákat, szabályosan üldözik őket. Mondtam neki, hogy fogjon vendéget a saját háza előtt, mire azt a választ kaptam, hogy az utca mindenkié – meséli a vendégváró, aki, mint mondta: hiába jelezte az önkormányzatnál a viszszatérő problémát.

Nem tudnak mit kezdeni a jelenséggel, habár a legális szállásközvetítők a városvezetést is hibáztatják azért, mert hosszú évek óta nem találnak megoldást az erőszakos vendégfogás felszámolására.

A cikk itt olvasható tovább

A magyar kirándulók közül ezen a nyáron 25,3 százalék a Balatonra készül egy friss felmérés eredménye szerint. Az Adriai-tengert 2,8 százalék választotta úticélnak, míg 1,8 százalék kíván a Tisza-tónál pihenni.

Balaton nepper Zimmer Feri botrány
Kapcsolódó cikkek