Közélet

Akadályozták a székelyföldi aláírásgyűjtést - Feltörték a szervert

Tíz napig blokkolták a szervert, ahol a Székelyföld önálló megjelenítését szolgáló „.sic” internetes tartománynév működtetésére vonatkozó petíciót lehetett támogatni — tudta meg a 3szék.ro.

A Székely Nemzeti Tanács nemrég aláírásgyűjtést kezdeményezett a világhálón a Székelyföld önálló megjelenítését célzó tartománynévért. Reményeik szerint jövőtől már több székelyföldi intézmény, vállalkozás honlapja .sic végződést kapna, így az internetes szférában önálló régióként jelenne meg a térség. A sic a "siculitas", székelység szóból ered.

A lap a rendszergazdától megtudta, a pontsic.org oldal szerverét feltörték, az aláírásgyűjtést akadályozták, sőt, az aláírók személyes adatait — e-mail cím, név, IP-cím — is leszedték. Ezért rendőrségi feljelentést fontolgatnak a kezdeményezők.

Az önálló tartománynév igénylésére vonatkozó petíciót egyébként tegnap délig több mint 25 000-en írták alá. Többen megjegyezték azonban, hogy a korábbi aláírások eltűntek, nem jelentek meg az oldalon. Ahhoz, hogy a .sic végződést jövőtől használni lehessen, körülbelül 300 000 aláírásra van szükség.

szerver honlap Székely feltört
Kapcsolódó cikkek