Közélet

"Csak a csokitolvajok maradnak a pécsi MSZP-ben"

Akár tömeges kilépések is bekövetkezhetnek a következő másfél hónapban a pécsi MSZP-ben – tudta meg a Pécsiújság.hu baloldali körökből.

A lap értesülései szerint több alapszervezeti titkár a tagságot is vinné magával. A megkérdezettek azt mondták, a kilépéssel egyelőre azért várnak, mert az országgyűlési választások jelöltállítási folyamata, amely tekintetében meghatározó jelentőségű lehet egy-egy alapszervezet létszáma, illetve az általuk delegálható küldöttek száma, még ad esélyt arra, hogy a megfelelő irányba fordíthassák az MSZP szekerét.

A Mecsek-Nyugat alapszervezet volt titkára, a pártból nemrég kizárt Komáromi István szerint beszédes, hogy a legutóbbi titkári ülésen mindössze a jogosultak fele jelent meg. Komáromi úgy véli, a jelenlegi tagság fele távozni fog, És nagyjából ezer fősre zsugorodik a jelenleg 1980-an tagot számláló pécsi szervezet.

Szerinte a kilépők elsősorban a régi, az alapításban segédkező tagok közül kerülnek majd ki - amivel viszont éppen a jelenlegi, általuk csak "csokitolvajokként" aposztrofált fiatalokból álló vezetésnek kedveznek - írja a pécsi lap.

sarkadi tagság Komáromi MSZP csokitolvajok párt kilépők Pécs
Kapcsolódó cikkek