tagság

OECD: nem tárgyalnak többet Oroszország tagságáról

Végleg befejeződtek a 2014 óta felfüggesztett tárgyalások Oroszország csatlakozásáról.
2022.02.25 Olvasási idő: 1 perc

Tovább fogyatkozik a Beva tagsága

Újabb három cég lépett ki a Bevából, így az alapnak már ötvennél is kevesebb tagja van. Igaz, a MiFID II. szabályozás bevezetése egy újabb karbonkvótákkal kereskedő cég számára írta elő a csatlakozást.
2018.01.23 Olvasási idő: 0 perc

Teljes jogú schengeni tagságot kaphat Bulgária és Románia

Teljes jogú schengeni tagsággal ruházná fel az Európai Bizottság Bulgáriát és Romániát – jelentette be Jean-Claude Juncker a bizottság elnöke szándéknyilatkozatában.
2017.09.27 Olvasási idő: 0 perc

Brexit: újabb bank költözik Londonból

A Brexit után Amszterdamban alakítja ki befektetési banki tevékenységének új európai uniós központját a legnagyobb japán bank, az MUFG.
2017.07.31 Olvasási idő: 0 perc

Báger Gusztávot jelölik az MNB monetáris tanácsába

Báger Gusztáv lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának új külsős tagja, aki Kandrács Csaba helyét veszi át. Az Országgyűlés gazdasági bizottsága szerdán hallgatja meg a jelöltet.
2015.07.01 Olvasási idő: 0 perc

Hende: jövő nyárra egy erősebb NATO tagjai leszünk

Az elmúlt időszakban meghatározott megerősítő intézkedések nyomán jövő nyárra egy agilisabb és erősebb NATO tagja lesz Magyarország - mondta a honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a véderő-, katonai és légügyi attasék idei éves értekezletén.
2015.06.30 Olvasási idő: 0 perc

Még idén beléphetünk a Világbank riválisába

Magyarország az év második felében válhat az Ázsiai Infrastrukturális Fejlesztési Bank (AIIB) tagjává - mondta Szijjártó Péter az MTI-nek.
2015.04.15 Olvasási idő: 0 perc

Kötelező lehet a cégek számára a kamarai tagság?

Kötelező kamarai tagságot vezetne be a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) - írta a Népszabadság keddi számában.
2014.05.20 Olvasási idő: 0 perc

Nem garantált a görög eurótagság

A görög kormány által hétfőn bejelentett 13,5 milliárd eurós - jórészt kiadáscsökkentésből álló - költségvetési megtakarításcsomag egy lépésnyivel közelebb hozta a IMF/EU-mentőprogram következő részletének folyósítását, ám az új költségvetési tervek sem lesznek önmagukban elégségesek ahhoz, hogy hosszú távra biztosítsák Görögország jövőjét az euróövezetben - vélekedtek hétfői helyzetértékelésükben londoni pénzügyi elemzők.
2012.10.02 Olvasási idő: 0 perc

Grexit után Brexit? A Nomura a brit EU-kilépés esélyeit vizsgálja

Nőtt a valószínűsége annak, hogy Nagy-Britannia esetleg kilép az EU-ből –véli Japán legnagyobb befektetési bankja, a Nomura.
2012.08.10 Olvasási idő: 0 perc