Közélet

Draskovics inkább elment nyaralni

Nem volt téma a szerdai kormányülésen, hogy Draskovics Tibor félretájékoztatta-e a közvéleményt vagy sem. Ugyanis az igazságügyi és rendészeti miniszter rendes éves nyári szabadságát tölti – közölte Budai Bernadett kormányszóvivő.

Mint ismeretes, a Magyarok Nyilainak nevezett terrorszervezet ügyében Draskovics bizonyítékként egy olyan videót mutatott be, amelyről később kiderült, hogy egy két évvel ezelőtti „diákcsínyt” ábrázol. A Fidesz az eset kapcsán közölte: a rendészeti miniszter tettével visszamenőleg hiteltelenítette a rendőrség és az ügyészség terrorizmus elleni harcát.

Ennek ellenére jelenleg minimális az esély arra, hogy a kínos történet bocsánatkéréssel, netán miniszteri lemondással záruljon. Ugyanis szocialista körökben nem Draskovicsot tartják felelősnek a hibáért, hanem az egyik beosztottját, akitől téves információkat kapott.

A Fidesz szerint mostanra egyértelművé vált, hogy az igazságügyi és rendészeti miniszter Bajnai Gordon kormányfő és az MSZP tudtával, sőt az ő megrendelésükre hamisított bizonyítékot a politikai terrorizmus terjedésének alátámasztására. „Mindenkinek távoznia kell a közéletből azok közül, akik tudtak az ügyről, mert méltatlanok illetve alkalmatlanok arra, hogy tovább politizáljanak” – jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

Az MSZP a történtekre reagálva azt mondta, a Draskovics-videó hitelessége lényegtelen kérdés. „Inkább a támadások megfékezésével kellene foglalkozni, mert az erőszak hamarosan az összes pártot elérheti” – fogalmazott Mesterházy Attila.

Draskovics Tibor hosszú politikai karrierje során nem először került kellemetlen helyzetbe. Legutóbb a múlt télen például bejelentette a miskolci rendőrkapitány leváltását, majd két nap múlva visszavonta az intézkedést, amelyhez egyébként nem is lett volna joga. Még pénzügyminiszterként pedig jogszerűtlenül rúgta ki a PSZÁF elnökét 2007-ben, aki pert nyert ellene.

Bajnai nyaral Draskovics Szijjártó Péter robbantás
Kapcsolódó cikkek