Közélet

"Hitvány, gyáva senkik" - cenzúrázta a Népszabadság az MSZP-t gyalázó cikket

A szerző hozzájárulása nélkül közölte a Magyar Hírlap Bächer Ivánnak, a Népszabadságban rendszeresen publikáló író-újságírónak a cikkét, amelyet a Népszabadság főszerkesztője nem volt hajlandó közölni.

A napok óta az interneten keringő írás szerzője a hírszerző.hu-nak megerősítette: valóban az ő cikkéről van szó. A Magyar Hírlap-beli közléshez nem járult hozzá, de jogi lépéseket nem tervez. Arról pedig, hogy a Népszabadsággal fennmarad-e az együttműködése, egyelőre nem tud mit mondani.

"Akik a nyakunkra hozták a fasizmust, azokkal nem fogok együtt tüntetni ellene. Hát mi közöm lehet nekem ezekhez, ezekhez a hitvány, gyáva senkikhez? (…) Ők antifasiszták? Hát ők idézték a kórt elő. Gyávasággal, kulturálatlansággal, hitványsággal és mindenekelőtt: az eszelős korrupcióval" - írta cikkben a publicista, aki írásának végkövetkeztetéseként megjegyzi: a "fasiszta Jobbika" kell szavazni.

Navracsics Tibor a jobbkilkk.hu-n megjegyzi, ha nem Bächer Iván, hanem Bayer Zsolt írja ugyanezt, most dagadna a botrány.

Magyar Hirlap Népszabadság bacher
Kapcsolódó cikkek