Közélet

Sarkozy: A farkasok elé dobták a fiamat

Nicolas Sarkozy a médiát vádolta, amiért a fiát – mint mondta – ok nélkül a farkasok elé dobták fiát, Jeant a La Défense élére történő leendő kinevezése kapcsán.

A francia és a nemzetközi sajtót napok óta izgalomba tartja a 23 éves Jean Sarkozy ügye. A francia elnök a La Défense üzleti negyedet fejlesztő Epad élére akarja kinevezni fiát. A média tiltakozik és nepotizmusról beszél, Nicolas Sarkozy pedig a médiát vádolja azzal, hogy igazságtalanul meghurcolja fiát – írja a Times Online.

"Soha nem helyes, ha valakit ok nélkül a farkasok elé dobunk" – fogalmazott az elnök, aki hozzátette, hogy Napóleon felszámolta a származással járó privilégiumokat, ezért a mai Franciaországban nem az számít, ki hova születik, hanem az, ki hogyan teljesít.

Jean Sarkozy is megszólalt az ügyben, mint mondta, neve miatt mindig is megkérdőjelezik majd legitimitását. "Azt szeretném, ha a tetteim alapján ítélnének meg. Nem tartok igényt több jogra, mint mások, de elvárom, hogy ne jusson számomra kevesebb jog" – mondta az elnök fia.

défense Sarkozy elnök kinevez Francia
Kapcsolódó cikkek