Közélet

Új arcokkal próbálkozik az SZDSZ

Csaknem teljesen új arcokkal vág neki a jövő évi választásoknak az SZDSZ.

A 176 választókörzetből 170-ben biztosan új jelölt indul - mondta a párt elnöke az ATV-ben. Retkes Attila szerint a mostani ciklus képviselői közül mindössze öten-hatan fogják megméretni magukat jövőre a liberálisok színeiben.

Akik biztosak, Kovács Kálmán, Ikvai-Szabó Imre, és Gulyás József. Retkes Attila azt mondta, hogy Gusztos Péterrel már a bejelentése előtt sem számoltak 2010-es országgyűlési választásokon.

A pártelnök arra reagált, hogy Gusztos Péter kijelentette: a 2010-es országgyűlési választáson nem indul képviselőjelöltként.

Az SZDSZ frakcióvezető-helyettese döntését levélben tudatta Retkes Attila pártelnökkel. Ebben azt írja: "a jelenleg, a korábbi önmagát olykor megtagadó és üres lózungokkal megújulást mímelő SZDSZ-t és az önálló liberális parlamenti képviselet megteremtésének esélyét nélkülöző, osztódással szaporodó új formációkat figyelve azt érzem, nem akarok részvevője lenni annak, ami zajlik”.

Gusztos Péter szerint a magyar liberális választópolgároknak most azzal kell szembenézniük, hogy a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a következő választás után politikai képviselet nélkül maradnak.

 

2010-es választások SZDSZ liberálisok retkes attila Gusztos Péter
Kapcsolódó cikkek