Közélet

Lengyel: Ha Orbán elindulna mérsékelt jobbközép irányba ...

A szocialista pártnak sosem volt erős oldala az önépítés, pedig azt kellene bizonyítania, hogy képes újat kitalálni, de nem megy. Csak ügyvezető politikára képes és a bázisa sem segíthet rajta, mert annak csak egyetlen ötlete van: adj pénzt szociális alapon – jelentette ki a 168 Órának adott interjúban Lengyel László, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A baloldali szavazó dühöng, hogy soha többé nem szavaz az MSZP-re, de ha üt az óra, fogcsikorgatva, szégyenkezve leszavaz rá. Ahogy a maradék liberálisok is orrukat befogva elszavaznak majd balra. Rejtőzködő szavazókkal van tele az ország. Szégyen baloldalinak lenni Hagyó és Hunvald árnyékában – hangoztatta Lengyel.


 
Véleménye szerint, ha Orbán Viktor elindulna a realista, mérsékelt jobbközép irányba, akkor tartósan kiszorítaná a hatalomból a megrokkant MSZP-t - ismerteti a hirado.hu a lapinterjút. odatódulnának a korrupciótól megcsömörlött baloldali és liberális szavazók. Örömmel voksolnának egy mértéktartó jobbközépre, mely feltartóztatja a szélsőjobbot, és folytatja az európai modernizációt.
 
Hozzátette: a Fidesz-tagság egyre inkább a kései MSZMP-re emlékezteti, ahol közös pártba sorolták az elit értelmiségit a tésztafejű, szétivott vidéki párttitkárral.

Orbán Viktor Fidesz Lengyel László
Kapcsolódó cikkek