Közélet

Medgyessy: Mesterházy jó jelölt, mert az MSZP-nek nincs esélye

Medgyessy Péter szerint Mesterházy Attila azért jó miniszterelnök-jelölt, mert az MSZP-nek nincs esélye megnyerni a választást. A volt kormányfő ezt egy budapesti kereskedelmi konferencia szünetében mondta az InfoRádiónak.

Mesterházy Attila jó miniszterelnök-jelölt, jó lehetőséget teremt a szocialistáknak arra, hogy egy későbbi időszakra felkészüljenek - vélekedett Medgyessy Péter.

Az egykori kormányfő szerint az MSZP-nek nincs esélye megnyerni a választást, nagy többséggel Fidesz-kormány alakul jövő tavasszal, és a szocialistáknak arra kell felkészülni, hogy a következő választásokon, 2014-ben vagy 2018-ban hogyan fognak szerepelni, ehhez pedig jó egy fiatalembert kipróbálni, aki meg tudja mutatni a képességeit.

Az egykori kormányfő szerint Bajnai Gordoné a jobbik módszer, aki tisztességes iparos módjára végzi a munkáját, bár nem éjjel-nappal kommunikál, míg elődje, Gyurcsány Ferenc jó kommunikátor volt ugyan, de sikertelen válságkezelő. Szükség van megújulásra politikai, eszmei, emberi és erkölcsi értelemben is - emelte ki Medgyessy Péter. Hozzátette: az átlátható gazdasági döntéseket hiányoló nagykövetek általánosító kritikáját keményen vissza kellett volna utasítani.

Bajnai Gyucsáyn MSZP medgyessy Mesterházy
Kapcsolódó cikkek