Közélet

Slota nem vesztegeti az idejét az "ostoba kisebbségi témákkal"

Slota nem fogja „vesztegetni az időt“ egy olyan parlamenti bizottság ülésén, melynek az elnöke a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) képviselője. A nemzetiek elnöke erről a szlovák közszolgálati televízió műsorában beszélt – írja a bumm.sk.

A műsorvezető megkérdezte Slotát, hogy jelentéktelennek tartja-e a bizottsági üléseket. „Néha igen, ha valami ostobaságról van szó, nem is tudom..., ami, mondjuk, összefüggésben van, mittudomén, valami kisebbséggel, mely mindenáron valami ostobaságot akar elérni, azt én ostobaságnak tartom“ – mondta az SNS elnöke.

Slota kijelentette, nem igaz az az állítás, hogy nem vett részt, és nem igazolta hiányzását a bizottság öt ülésén. „Személyesen nem voltam a bizottsági ülésen, de a parlamentben voltam, szavaztam is, erről létezik adat“ – mondta a pártelnök, és hozzátette, hogy nem tud egyszerre a parlamentben és a bizottsági ülésen lenni, „hiszen csak egy van belőle“.


 „Ők el akarják venni a fizetésemet, mi fel akarjuk oszlatni a pártjukat, de mi voltunk az elsők“ – mondta Slota, és hozzátette: örömmel válna meg egyhavi fizetésétől, ha a főügyészség megszünteti a pártot, mely „egyértelműen Szlovákia ellen van“.

kisebbség Slota magyar sns
Kapcsolódó cikkek