Közélet

Mesterházy: "Sikerült visszaadni az adott szó hitelét"

Az elmúlt időszak azt bizonyította, hogy az én személyem képes egységet, összefogást szimbolizálni – mondta a Hetek hetilapnak Mesterházy Attila, szocialista miniszterjelölt.

Mesterházy a lapnak kifejtette, a párt azzal, hogy őt jelölte azt sugallja, hogy hosszabb távon gondolkodik. „Még sosem fordult elő, hogy ennyire fiatal jelöltje legyen a pártnak” – tette hozzá.

Szerinte a maximális cél legyőzni a Fideszt, hiszen egy politikai párt számára mindig csak a győzelmi hittel, a győzelmet akarva lehet egy választási kampányba belekezdeni.

Mesterházy úgy vélte, a Bajnai-kormánynak sikerült visszaadnia az adott szó hitelét, hiszen amit a kormány megígért, azt megtette. Nyilvánvaló, hogy számos kormányzati intézkedésnek sokan nem örültek, de azt talán megértették az emberek, hogy a kormány a körülmények kényszere miatt volt kénytelen meglépni ezeket, hogy 2009-2010-zel a válságkezelés legnehezebb szakasza véget érjen.

Az MSZP politikusa korábban az origo.hu-nak adott interjújában úgy fogalmazott: őszinte, intenzív és büszke kampányt szeretne. „Olyan ígéreteket teszünk, amelyek kivitelezhetőek, megvalósíthatók és finanszírozhatók. Az ország helyzetéről valós képet kell adnunk, őszintén kell beszélnünk”

 

miniszterelnök jelölt MSZP interjú Mesterházy
Kapcsolódó cikkek