Közélet

BKV-ügy: Az ügyészség rács mögött látná Mesterházyékat

Ahogy arra számítani lehet, az ügyészség kezdeményezte Mesterházy Ernő, Regőczi Miklós és Zelenák Tibor előzetes letartóztatását.

Az ügyészség szerint Demszky Gábor főpolgármester bizalmas tanácsadójának, valamint a BKV korábbi vezérigazgató-helyettesének és egy korábbi főosztályvezetőnek szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyémiatt rács mögött a helye.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a délelőtt folyamán dönt az indítványokról. Mesterházy Ernőt hűtlen kezelésre való felbujtással gyanúsítják, a rendőrség szerint a vagyonos üzletemberből lett tanácsadó vett rá BKV-s vezetőket előnytelen szerződések megkötésére.

Regőczi és Zelenák pedig azzal gyanúsítható, hogy a közlekedési társaság veszteséges működése ellenére „a BKV nevében szükségtelen és indokolatlan kommunikációs szolgáltatásokra” kötöttek szerződéseket. A Fővárosi Főügyészség ugyancsak kezdeményezte a BKV eddig szökésben lévő informatikai igazgatójának előzetes letartóztatásba helyezését. A vesztegetési ügy kipattanása óta bújkáló F. Zsoltot tegnap kapták el a kommandósok Szegeden.

„Mesterházy Ernő személye semmilyen szerepet nem játszik az MDF és az SZDSZ közötti tárgyalásokban” – jelentette ki Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője. Hozzátette: az MDF elnöke az SZDSZ elnökével tárgyal a választási együttműködésről, a két párt megfelelő választmányának elnökei pedig egymással folytatnak megbeszéléseket.

mesterházy ernő BKV botrány Demszky Gábor
Kapcsolódó cikkek