Közélet

Elégedetlenek a kampányukkal a szocialisták? "Erőtlen és unalmas"

A nyolcévi kormányzás kiégette az MSZP-t, menet közben lehetetlen tartalmilag és szervezetileg megújítani a pártot, menteni kell hát a menthetőt – idézi a Magyar Narancs a választási hajrá felelőseinek véleményét.

A szocialista kampány párton belüli bírálói úgy vélik: erőtlen, unalmas és jövőkép nélküli a kampány, nem tudják felrázni az elbizonytalanodott szavazókat. „Jelenleg nem vagyunk sem progresszívek, sem bátrak, sem antifasiszták, sem szociáldemokraták és még azt sem tudni rólunk, hogy milyenek leszünk ellenzékben” – mondta a hetilapnak az egyik pest megyei képviselőjelölt.

Pedig lényegében ugyanaz a politikusi és szakértői gárda kezdte a kampányt, mint amelyik a 2006-os győzelmet is megalapozta. Azóta azonban amortizálódott és kiüresedett a szervezet, ráadásul a 2006-os jövőképet és ígérvényeket sem sikerült valóra váltani.

A Magyar Narancsnak nyilatkozó, az MSZP választási felkészülésével elégedetlen források szerint a legfőbb gond, hogy hiányzik a fő csapásirány, amelyre az elnehezült, berozsdásodott szervezet ráállhatna. A Szonda Ipsos mérései szerint az összes megkérdezett választópolgár körében az októberi 10 százalékos mélypontról 14-re nőtt a párt népszerűsége, ezután azonban a növekedés megállt. Mesterházy sem áll túl jól: a Szonda felmérése szerint Vona Gáborral, a Jobbik vezetőjével van egy szinten.

 

MSZP választás vona népszerűség Mesterházy kampány
Kapcsolódó cikkek