Közélet

Tarlós, Kunczéról: "idejön egy medveszerű ember" - Hol a lé?

Segítséget kért a radikális oldal szimpatizánsaitól Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője több, a napokban tartott lakossági fórumon. A budapesti politikus szerint a Fidesznek és a Jobbiknak vannak közös céljaik, a különbség „csak a módszerekben” rejlik. Tarlós A Népszabadságnak azt mondta: aki mondandóját kiforgatja, mérhetetlenül rosszindulatú.

Az Ellopták Budapestet című sorozat józsefvárosi állomásáról szóló hivatalos tudósítások szerint Tarlós a BKV kormányzati támogatásának első, ötmilliárd forintos részletének elmaradása kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy ismét csak handabandázás folyik. - tudósít a Népszabadság.

Tarlós felszólalásában az ország és Budapest eladósodásának értelmét firtatta, majd a szocialista Komássy Ákos mellett kampányoló Kuncze Gáborra utalva úgy fogalmazott: "A napokban fog idejönni egy medveszerű ember egy ifjúszocialistát támogatni. Kérdezzék meg tőle: hol a lé."

A fideszes frakcióvezető egyebek közt azt mondta: „A Jobbik valós problémákat vet fel, és annak örülünk, hogy a radikális párt annak megítélésében velünk egyetért, hogy ezeket kezelni kell. Abban nem igazságosak, hogy a Fidesz nem csinált semmit (…), hiszen volt egy háromigenes népszavazás, ez robbantotta szét a koalíciót”.

Tarlós a fórumon leszögezte: a Jobbik és a Fidesz egyetért abban, hogy legyen elszámoltatás, azonos a vélemény a nemzeti a kultúra védelme, a határon túli magyarság helyzetének, de még a cigányság problémáinak kezelésében is. „Én szeretném azt mondani a radikális párt szimpatizánsainak, akik jogosan állnak ennek a szellemi, erkölcsi éhséglázadásnak a küszöbén, hogy nyugodjanak meg, mert ezek a kérdések bennünket erősen foglalkoztatnak, és el vagyunk szánva, hogy kezelni fogjuk őket a hatalomból. Csak azt tenném hozzá, hogy a radikális párt, illetve a mi esetünkben a különbség a módszerekben rejlik, semmi egyébben. Mi a jogállamiság keretei között szeretnénk ezeket rendezni.”

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője megállapította, hogy a Jobbik módszereiben „sok a kivetnivaló, az állításaikban, a programjukban sok az igazság. Segítsenek nekünk, mert ha nem a módszerekről beszélünk, áll fenn bizonyos érdekazonosság.” Tarlós egyebek mellett sajnálatát fejezte ki, amiért a radikális szélsőjobboldal szimpatizánsai a Fideszt is ellenségként kezelik olykor, ráadásul néha „nagyobb ellenségként, mint a hatalom jelenlegi gyakorlóit”.

Tarlós István a Népszabadság megkeresésére tegnap úgy nyilatkozott: a fórumokon elhangzottak nem azt jelentik, hogy a két párt között ideológiai közösség vagy bármilyen más szövetség formálódna.

szocialista fideszes képviselő tarlós Kuncze korrupció
Kapcsolódó cikkek