Közélet

Akár a dupláját is kaphatják a BKV-ügyek miatt gyanúsítottak

Bűnszervezetben való részvétellel egészítették ki Antal Attila, korábbi BKV-vezér, Zelenák Tibor volt főosztályvezető és Mesterházy Ernő egykori főpolgármesteri tanácsadó gyanúsítását.

Ez pedig azt jelenti, hogy a büntetési tételük felső határa a duplájára emelkedik, ráadásul ha a bíróság bűnösnek találja őket, semmiféle kedvezményt nem kaphatnak.

Antal Attila, a BKV korábbi vezérigazgatója, Zelenák Tibor a BKV volt főosztályvezetője és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester volt tanácsadója. Eddig mások mellett őket gyanúsították a BKV-ügy kapcsán hűtlen kezeléssel - közölte a Tények, a TV2 esti hírműsora.

Mostantól azonban hármuk ellen ennél súlyosabb, bűnszervezetben való részvétel a vád. Így pedig a törvény szerint kétszer akkora büntetést is kaphatnak. Ráadásul, ha a bíróság bűnösnek találja őket, a büntetés teljes egészét le kell majd tölteniük, vagyis, semmiféle kedvezményt nem kaphatnak.

Regőczi Miklós, akit hűtlen kezeléssel gyanúsítanak, néhány napja a Hír TV-nek adott interjút. Annak ellenére, hogy korábban ő volt a BKV vezérigazgató-helyettese, egyelőre őt nem gyanúsítják azzal, hogy részt vett volna a szervezetten elkövetett bűncselekményben.

A Fidesz szerint kézi vezérléssel működött a BKV. Papcsák Ferenc képviselőjelölt azt mondta: “a nagy fővárosi cégek, köztük a BKV, MSZP-s, SZDSZ-s kifizetőhelyként működtek, ahonnan talicskával tolták ki a pénzt, most már megállapíthatjuk, politikai utasításra”.

Az MSZP azt mondja, hogy egyelőre hiba lenne bárkit is vádolni, hiszen még nem zárult le a nyomozás. Budai Bernadett szóvivő szerint “a BKV-ügy nem az MSZP ügye, egyébként minden pártra és minden ügyre vonatkozik, és remélem, hogy így is van, hogy aki bűnös és ez bebizonyosodik, az viselje a felelőséget, akit pedig ártatlanul vádolnak, azt minden pártnak, így az MSZP-nek is meg kell védeni”.

Természetesen kerestük a BKV-t is, de ők nem akartak nyilatkozni. Telefonon annyit mondtak, ez nem az ő kompetenciájuk.

bűnszervezet BKV Mesterházy
Kapcsolódó cikkek