Közélet

Navracsics: Egyelőre semmilyen csontváz nem esett ki

Megtartotta első hivatalos ülését az Orbán-kormány a miniszterelnök parlamenti dolgozószobája melletti Nándorfehérvári teremben.

A miniszterek felállva köszöntötték a terembe belépő Orbán Viktort, így volt ez 1998 és 2002 között is. „Az átadás-átvétel rendezettebben, szervezettebben folyik a minisztériumokban, mint valaha. Célja a tényfeltárás, az állapot és a felelősök rögzítése” – magyarázta Navracsics Tibor.

A miniszterelnök-helyettes elmondta: a távozó apparátus nem nehezítette az átadást, és egyelőre semmilyen csontváz nem esett ki a szekrényből. Bemutatta az új kormányszóvivőt: Nagy Annát. „Ő a politikán kívüli világból jött, tapasztalt kommunikációs szakértő, ismeri az újságírás világát és kicsit ismeri a politika világát is, franciául és angolul is beszél” – mondta Navracsics.

Nagy Anna pedig először arról beszélt, hogy az új kormány újra elindítja a Ptk. módosításának előkészítését. A tervek szerint még a héten dolgozni kezdenek az Orbán-kormány államtitkárai is. Körülbelül a jövő hét közepéig pedig a helyettes államtitkári kar is munkába áll.
 

átadás kormány átvétel
Kapcsolódó cikkek