Közélet

Oszkó: Talán csak a cipőméretet nem írtuk bele

Oszkó Péter a kormányzati átadás-átvételi procedúrával kapcsolatban értekezett blogjában.

A leköszönő pénzügyminiszter egy fotót közölt blogjában arról, mekkora dokumentáció kísérte az előző átadás-átvételi procedúrát, a 2002-es választáskor. Mint mondta, a mostani irattömeg nem mérhető össze ezzel a mennyiséggel.

"Ez a töredéke a mostani dokumentációnak, össze sem vethető a mennyiség. Talán csak a kollegák cipőméretét nem írtuk bele. Szerintem sírva fakadt a természet, amikor elfogadták azt a törvényt, hogy mindezt papíron és öt példányban kell átadni" – fogalmazott Oszkó Péter. Miután pedig az apparátust nem lehet egyik napról a másikra lecserélni, valójában azok fogják feldolgozni is, akik írták – tette hozzá a leköszönő pénzügyminiszter.

Mint arról korábban beszámoltunk, több tucat dossziét, legalább tízezer oldalt kell átolvasnia a következő kormánynak, ennyit írtak ugyanis eddig a minisztériumokban és a háttérintézményekben az átadás-átvételhez. Szollár Domokos az országgyűlési választások második fordulója után közölte, minden idők legalaposabb átadás-átvételére készül a kormányzat, az április 30-ai állapotokat rögzítve.

A minősített adatokon és az ország tárgyalási érdekeit sértő dokumentumokon kívül minden elérhető lesz a minisztériumok honlapján vagy a kormányszóvivői iroda oldalán.A tárcák tíz fejezetben, 14 melléklettel adnak számot a jelenlegi helyzetről, például a minisztériumok költségvetéséről, az aktuális feladatokról és a folyamatban lévő ügyekről. Azt nem lehet majd elolvasni, hogy a belső ellenőrzés mivel foglalkozik.

A tényleges átadás-átvételre egyébként szombaton, az új kormány megalakulásakor kerül sor.

blog Oszkó kormány átadás-átvétel
Kapcsolódó cikkek