Közélet

Brit Birodalmi Érdemrendet kap Alexa Noémi - meglepődött

A brit-magyar kereskedelmi kapcsolatokban kiemelt jelentőségű korrupciómentesség területén végzett munkája elismeréseképpen Alexa Noémit, a Transparency International (TI) magyarországi ügyvezető igazgatóját a Brit Birodalmi Érdemrend tiszteletbeli tagjává avatta őfelsége, II. Erzsébet.

Alexa Noémi lapunknak elmonta, őt magát is meglepte a rangos kitüntetés: nem számított rá, mégis büszkeséggel tölti el, hogy a szervezet munkáját hazánktól ilyen távol is elismerik. Úgy gondolja a 12 budapesti misszióvezetőt tömörítő Nagykövetek Átláthatósági Munkacsoportjával közösen megvalósított projektjeik nyomán érte a TI-t a megtiszteltetés.

A nagykövetek kereskedelmi képviseletük útján nap mint nap szembesülnek olyan közbeszerzési kudarcokkal, amelyek hátterében átláthatósági problémmák, feltételezhető korrupció húzódik meg. A TI mint civil szerveződés nem vesz részt a nagyköveti munkacsoportjának operatív mukájában, terveiket viszont összehangolják, és a megvalósításban segítik egymást. A TI renszeresen konzultál az érintett  misszióvezetőkkel az aktuális ügyekről, munkájukhoz tárgyi segítséget fogadnak el a követségektől: nyilvános rendezvényeikhez helyszínt, pályázataikhoz jutalmat.

nagykövetség Alexa Noémi átláthatóság Transparency International korrupció
Kapcsolódó cikkek