Közélet

Új területen képez szakembereket a hazai felsőoktatás

Magyarországon idén diplomáznak először mesterképzésen részt vett vidékfejlesztési agrármérnökök.

2010. június 21-25. között csaknem ezer közgazdász- és mérnökjelölt ad számot mesterképzésen és szakirányú továbbképzésen szerzett tudásáról a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán.

Az ország egyetlen akkreditáltan is zöld főiskoláján államvizsgáznak azok a hallgatók, akik hazánkban elsőként Vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésen vettek részt. A mesterképzést 2008-ban a Károly Róbert Főiskola elsőként indította.

A 2 éves képzés elsődleges célja gyakorlat-orientált képzés megvalósítása, gyakorlati szakemberek képzése. A hallgatók diplomájuk megszerzése után munkát vállalhatnak az agrárium és a vidékfejlesztés helyi, kistérségi, regionális és központi szintű igazgatásában, valamint a felügyeletet ellátó állami és civil szervezetekben, köztestületekben.

Képesítésük alapján elláthatnak igazgatási, hatósági, szervezői, tervező-fejlesztő mérnöki és vezetői munkaköröket is. A diploma megszerzése után részt vehetnek a Regionális és a Közös Agrár Politika alakításában, valamint az szervezeteinél igazgatási és szakértői feladatok ellátásában. A most végző hallgatók tanulmányaikat doktori (PhD) képzés keretein belül folytathatják tovább.

Károly Róbert főiskola Gyöngyös felsőoktatás agrár agrármérnök
Kapcsolódó cikkek