Közélet

Giró-Szász: A reform nem feltétlenül jelent megszorítást

A kormánynak az önkormányzati választások után át kell alakítania olyan struktúrákat, amelyek pazarlóan bánnak a közpénzekkel, ez azonban nem jelent feltétlenül megszorításokat - mondta Giró-Szász András politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

A kormány október 3-a után nem tudja elkerülni, hogy érdemben hozzányúljon olyan struktúrákhoz, amelyek nem kellő átgondoltsággal használják a közpénzeket - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Századvég Alapítvány igazgatója, hozzátéve, ez nem feltétlenül jelent megszorításokat.

Giró-Szász András szerint az egészségügyben, az oktatásban és a közszférában is változtatásokra van szükség. Külön kiemelte az uniós források elosztását, és hangsúlyozta: érdemes lenne átgondolni, az elmúlt hat évben mire költöttük ezeket a pénzeket.

Az elemző szerint világossá kell tenni, hogy az uniós támogatások egy részét piacfejlesztésre és -szerzésre, valamint marketingre kell fordítani, mert ebből lesz a bevétel. Ausztriában az állam komoly összeget költ az osztrák termékek reklámjára, de a dél-amerikai államok is sokat áldoznak arra, hogy Európában népszerűsítsék a termékeiket - hozta fel példaként Giró-Szász András.

politológus orbán-kormány választások
Kapcsolódó cikkek