Közélet

Orbán újra támadja Simort - az MNB-t szociális és politikai felelősség terheli

Orbán Viktor a Magyar Nemzeti Bank felelősségéről beszélt a devizahitelezés ügyében. Elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Bank, mostani vezetőivel az élén kampányt folytatott a devizában történő eladósodás mellett – tudósít a Magyar Hírlap.

Orbán Viktor Kötcsén nem titkolta: „nagy harcok” lesznek a 2011-es költségvetés körül, akár a Fidesz-frakción belül is, és lehetnek kiváló csoportok, „dezertőrök”.

A miniszterelnök kiemelte, hogy a Magyar Nemzeti Bank, mostani vezetőivel az élén kampányt folytatott a devizában történő eladósodás mellett – tudósít a Magyar Hírlap.

Elmondta, hogy azokat a bankokat pedig nyomás alá helyezték, akik nem akartak ebben részt venni. Szerinte a nemzeti bank vezetését és elnökét a legsúlyosabb szociális, politikai felelősség terheli a mostani helyzetért.

Arról is beszélt, hogy meghosszabbítják az áprilisig tartó kilakoltatási moratóriumot, lehetővé teszik az előtörlesztést, és pénzügyi konstrukciókat ajánlanak fel a hitelezőknek és a hiteleseknek is - írja a Magyar Hírlap.

Orbán Viktor kötcsei beszédéről részleteket itt olvashat.

viktor devizahitel deviza nemzeti bank eladósodás andrás Simor
Kapcsolódó cikkek