Közélet

Orbán: nehéz lesz

A miniszterelnök szerint Magyarország újra egyságes lesz, hiszen visszaszerezte fővárosát, a Jobbik viszont Tiszavasvárit nevezte ki új fővárosának.

Orbán Viktor: ma lettünk igazán egységesek

Orbán Viktor este 10 óra után állt ki a nyilvánosság elé, az önkormányzati választások éjszakáján. A miniszterelnök a választások eredményeit értékelve elmondta: a választópolgárom megerősítették az országgyűlési választások eredményeit.

"Aki elment támogatta, aki otthonmaradt, engedélyezte a kormány munkáját" - jelentette ki Orbán Viktor, aki szerint Magyarország ezzel az éjszakától lett újra igazán egységes, mivel visszaszerezte fővárosát.

Tiszavasvári lesz a "Jobbik fővárosa"

Jobbik több száz képviselője lehet jelen a választások után az önkormányzatokban, mondta Vona Gábor, a párt elnöke. Hangsúlyozta, hogy a párt polgármesterjelöltje nyert Tiszavasváriban, így Vona szerint lehetőséget nyertek arra, hogy megmutassák milyen, ha egy várost a Jobbik irányít. „Mintavárossá fogjuk tenni Tiszavasvárit.”

Demszky bízik Tarlósban

Demszky Gábor, Budapest leköszönő polgármestere gratulált Tarlós Istvánnak, a Fidesz–KDNP jelöltjének, aki várhatóan megnyerte a főpolgármester-választást Budapesten. Demszky közleményében azt írta, Tarlós István személyében olyan vezetője lesz a fővárosnak, aki szereti Budapestet, és képes rá, hogy a pártérdekek fölé helyezze a budapestiek érdekeit. A főpolgármester közleményében gratulált Horváth Csaba szocialista jelöltnek és az LMP-nek, hogy bejutottak a Fővárosi Közgyűlésbe.

Budapest Orbán Viktor tarklós vona választások Mesterházy önkorméányzat
Kapcsolódó cikkek