Közélet

Hoszni Mubarak kómába esett?

Az - állítólag - Sarm-el-Sejkben tartózkodó Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök egészségügyi problémákkal küszködik, egyes források szerint kómába is esett.

Az egyiptomi Al-Masry Al-Youm újság szerint Mubarak, aki több operáción is átesett az utóbbi években, a rossz állapota ellenére sem hagyja magát kivizsgáltatni és kezeltetni. A lap által idézett források szerint a volt elnök tavaly márciusban - Németországban - elvégzett epehólyag-műtétje óta nincs jól. Egyelőre Sarm-el-Sejkben, a rezidenciáján pihen, de még nem döntött arról, hogy - akár Egyiptomban, akár külföldön - kórházba vonul-e.

A betegségére utaló jel az is, hogy a volt elnök tévében tartott beszéde az előzetesen bejelentetthez képest négy órát késett, Mubarak pedig nagyon gyengének tűnt a felvételeken. Az orosz ORT1 szerint Mubarak beszédének felvételét többször megszakították, mivel a felvétel során a politikus többször elvesztette az eszméletét. Egyes források szerint a beszéd után Mubarak annyira legyengült, hogy kómába is esett.

betegség Mubarak Sarm-el-Sejk Egyiptom
Kapcsolódó cikkek