Közélet

A Világjátékokat garantálják

A nem olimpiai sportágak csúcseseményére, a Világjátékokra vonatkozó kandidálást támogatja 2017-ben a magyar állam. Így azonban nem lenne megfelelő állami garancia, illetve megfelelő létesítmény sem az atlétikai vb-re

Ezt közölte a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke, miután állami és sportvezetőkkel tárgyalt. Gyulai Miklós elmondta, hogy a 2017-es Világjátékok magyarországi kandidálói előbb jelentkeztek, mint a MASZ a 2017-es atlétikai vb-re.

A szövetség ezt tiszteletben tartja, ezért inkább visszalépnek, mivel „nem akarnak több bőrt lehúzni” az államról. „Reményeink szerint az állami támogatás a 2019-es szabadtéri vb kapcsán valósul majd meg, arra az eseményre biztosan pályázunk” – hangoztatta Gyulai. A 2017-es világbajnokságra így London, Barcelona és Doha kandidál. A döntést várhatóan november 11-én hozza meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF).

Magyarország már pályázott szabadtéri vb megrendezésére, a 2005-ös csúcseseményre, s a szavazáson harmadik lett Helsinki és Berlin mögött. Budapest legutóbb 2004-ben adott otthont nagy atlétikai világversenynek, a fedett pályás világbajnokságnak. A MASZ tavaly novemberben nyerte el a 2012-es mezei futó Eb rendezését, amelyre Szentendrén kerül sor.

vb atlétikai szövetség atlétika világjátékok állami garancia
Kapcsolódó cikkek