Közélet

Maláj gép: halottakat helyeztek el a gépen - állítja a szakadárok vezetője

Több nappal a maláj gép lezuhanása előtt haltak meg azok az emberek, akiknek a holttestét a roncsok között megtalálták - mondta interjújában Igor Sztrelkov, a kelet-ukrajnai lázadók egyik vezetője. Erre szerinte a testek állapotából lehet következtetni.

Sztrelkov - aki Igor Girkin néven az orosz titkosszolgálat aktív tisztje - annak a gyanújának adott hangot, hogy a "minden aljasságra képes" ukrán hatóságok keze van a halottak odaszállításában, esetleg még felszállás előtt helyezték el azokat a gépen, számítva arra, hogy az oroszbarát fegyveresek rakétát indítanak rá. A becsapódás helyszínét egyébként kezdettől a szeparatisták ellenőrzik, ezért az EBESZ küldöttsége sem férhetett hozzá - olvasható a hvg.hu cikkében.

A szakadár vezér gyanúsnak találja azt is, hogy a roncsok között rengeteg orvosi felszerelés volt - ami egyébként összefüggésben lehet azzal, hogy a gép utasainak harmada egy ausztráliai AIDS-konferenciára tartott.

Az MH17-es járat lelövéséért már az Egyesült Államok is az oroszbarát szakadárokat teszi felelőssé. A gerillák változatlanul tagadnak, de az eddig összegyűlt bizonyítékok alapján mind valószínűbb, hogy ők lőtték le a Boeing 777-est - írja a hvg.hu.

rakéta Maláj gép lelőtt utasszállító
Kapcsolódó cikkek