Közélet

Ezek a szupermodellek keresték a legtöbbet

Gisele Bündchen nyolc éve vezeti a szupermodellek kereseti listáját, az elmúlt egy évben 47 millió dollárnyi bevétele volt a 34 éves brazil származású hölgynek– áll a Forbes magazin összeállításában. Ez az összeg óriási a többi szupermodell keresetéhez képest, mivel a lista második és harmadik helyezettje, Doutzen Kroes és Adriana Lima 39 millióval kevesebbet, 8-8 millió dolláros jövedelmet ért el az utóbbi egy évben. A top 21 szupermodell összesen 142 millió dollárt keresett egy év alatt.

Adózás előtt 47 millió dollárt keresett meg az elmúlt egy évben Gisele Bündchen – áll a Forbes Magazin listájában. Ezzel ő a világ legjobban fizetett szupermodellje. A 34 éves brazil modell 16 millió dollárral többet keresett, mint férje, Tom Brady. Az amerikaifutball világsztár, a New England Patriots irányítója 31,1 millió dollárt keresett az elmúlt egy évben, ebből 7 millió dollár volt a reklámszerződések értéke. Brady egyébként még tavaly a világ 13. legjobban fizetett sportolója volt.

Bündchennek olyan cégekkel van szerződése, mint a H&M, a Chanel, a Carolina Herrera, a Grendene szandáljaihoiz is ő adja a nevét. Ő az arca a Pantene-nek és az Oral-B-nek Brazíliában, a Hope-nál fehérnemű kollekciója van. Egy év alatt 5 millió dollárral nőtt az éves bevétele. Annak idején Linda Evangelista mondta azt, hogy nem kell fel az ágyból 10 ezer dollár alatt. Gisele Bündchen, aki az ENSZ jótékonysági nagykövete is, az utóbbi egy évben naponta megkeresett 128 ezer dollárt. 2001 óta összesen 386 millió dollárnyi jövedelme volt. A modellek átlagfizetése egyébként évi 43 ezer 570 dollár New York-i adatok szerint.

Bündchen mögött Doutzen Kroest rangsorolták a harmadik helyre 8 millió dollárral. A holland hölgynek szerződésben álla a L''Oreallal, a Victoria''s Secrettel, a H&M-mel, az Emilio Puccival, a Miu Miuval és a Calvin Kleinnel. A 29 éves szupermodell júliusban szülte meg második gyermekét.
Ugyancsak 8 millió dollárt keresett az elmúlt egy évben Adriana Lima. A 33 éves szépség 2000 óta a Victoria’s Secret modellje, ami a leghosszabb időszak a brand történetében. A brazil hölgy újra a Maybelline arca, 11 évvel azután, hogy szerződést kötött a céggel. kontraktusa van még a Desigual-lal, Törökországban a Veet nevű szőrtelenítő krémmel, támogatója az Amazonia is. Májusban elvált az NBA-s kosárlabda játékostól, Marko Jaric-tól.

A Forbes első Celebrity 100-as listája 1999-ben készült, amelyen akkor öt modell is volt. Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Christy Turlington, Niki Taylor és Kate Moss az utóbbi, aki még szerepel a szupermodellek kereseti listáján. Idén 7 millió dollárt keresett adózás előtt. Az angol hölgy a Rimmel követe, a Kerastase hajápolási termékeket is reklámozza, ő az arca a luxus ékszereket készítő David Yurmannak, együttműködik a brit Topshoppal.
A listán szereplő új nevek közül Kate Upton az ötödik helyre futott be évi 7 millió dolláros jövedelemmel. Ezt főként a Bobbi Brownnal és az Express-szel kötött szerződéseinek köszönheti, de kampányolt a Sam Edelman, a David Yurman és Accessoriz nevű cégeknek is. Upton az egyik a listán szereplő öt modelleknek, aki nem volt a Victoria''s Secret angyala. A The Other Woman című filmben is szerepelt, ami 194 millió dolláros bevételt szerzett világszerte.

Miranda Kerr már nem a Victoria''s Secret angyala, de új szerződése van Wonderbra-val, ennek is köszönheti évi 7 millió dolláros jövedelmét. Olyan cégekkel áll méág kontraktusban mint a H&M, a Swarovski, a Reebok, a Mango és a Shopstyle. A 31 éves hölgynek van egy kozmetikai cége 2009-től, a Kora Organics, Royal Albertnél teáscsészéjét is árulják. Egy gyermeke van, elvált a filmszínész Orlando Bloomtól.

A Victoria''s Secret első kínai modellje, Liu Wen, aki a lista hetedik helyezettje. A 26 éves szupermodellnek szerződése van az Estee Lauderrel, kampányolt  az Espritnek, a H&M-nek és a Calvin Klein-nek. dolgozik Tory Burchnek, Lane Crawfordnak.

Idén új arc a listán Karlie Kloss, Jourdan Dunn, Anja Rubik és Cara Delevingne is. A modellek népszerűségét tovább növeli az Instagrammra kitett fotóik, ahol igen sokan követik őket. Bündchennek már például 3,7 milliónál több követője van.

A Forbes listája:

1. Gisele Bündchen 47 millió dollár
2. Doutzen Kroes 8 millió dollár
3. Adriana Lima 8 millió dollár
4. Kate Moss 7 millió dollár
5. Kate Upton 7 millió dollár
6. Miranda Kerr 7 millió dollár
7. Liu Wen 7 millió dollár
8. Alessandra Ambrosio 5 millió dollár
9. Hilary Rhoda 5 millió dollár
10. Natalia Vodianova 4 millió dollár
11. Carolyn Murphy 4 millió dollár
12. Karlie Kloss 4 millió dollár
13. Jourdan Dunn 4 millió dollár
14. Anja Rubik 3.5 millió dollár
15. Cara Delevingne 3.5 millió dollár
16. Candice Swanepoel 3 millió dollár
17. Joan Smalls 3 millió dollár
18. Erin Wasson 3 millió dollár
19. Erin Heatherton 3 millió dollár
20. Lindsey Wixson 3 millió dollár
21. Daria Werbowy 3 millió dollár

Karlie Kloss Victoria's Secret Cara Delevingne Candice Swanepoel Jourdan Dunn Liu Wen Doutzen Kroes Lindsey Wixson Natalia Vodianova Adriana Lima Joan Smalls Erin Wasson Daria Werbowy Miranda Kerr Alessandra Ambrosio Carolina Herrera Erin Heatherton Kate Upton szupermodell Gisele Bündchen Kate Moss Anja Rubik Forbes Carolyn Murphy Grendene Chanel Hilary Rhoda
Kapcsolódó cikkek