Közélet

Vida Ildikó hallgatott Orbánra, ma feljelentette Goodfriendet

Vida Ildikó feljelentetést és keresetet nyújtott be André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője ellen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökének ügyvédje csütörtökön az MTI-t.

Futó Barnabás elmondta: a Központi Nyomozó Főügyészségen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt jelentették föl az amerikai ügyvivőt. Ugyanis - mint az ügyvéd kiemelte - André Goodfriend hivatalos személyi minőségében sértette meg a elnökét. A Fővárosi Törvényszéken jó hírnév megsértése miatt nyújtottak be keresetet - tette hozzá.

A NAV elnökének ügyvédje elmondta: konkrétan a múlt csütörtökön megjelent, a Heti Válasznak adott interjúban tett sértő kijelentése miatt tettek feljelentés.

Orbán Viktor a múlt héten felszólította Vida Ildikót, hogy perelje be Goodfriendet. „Itt a lehetőség, hogy a bizonyítékok nélküli hablatyolásból az egész ügyet a jog egyértelmű és tiszta világába helyezzük át" – mondta a kormányfő. A kormányfő arról beszélt hétfőn a parlamentben is: Goodfriend legyen férfi, ne bújjon a diplomáciai mentessége mögé.

NAV feljelentés vida ildikó André Goodfriend
Kapcsolódó cikkek