Közélet

Végrehajtás volt Tiborczéknál

Dolga akadt a hátralékkezelési osztálynak ES Hungary Kft.-vel, amely Tiborcz István tulajdonában áll. Hogy ennek mi az oka, és mekkora a szóban forgó összeg, azt nem lehet tudni - olvasható a Népszabadság mai számában.

Az ES Hungary Kft.-nél a Fejér megyei adóigazgatóságának hátralékkezelési osztálya végrehajtást tartott tavaly nyáron. Hogy az adóhivatali intézkedésnek mi volt az oka, illetve mekkora összegről volt szó, a bejegyzésből nem derül ki. A végrehajtás azért is különösen kellemetlen - írja a Nébszabadság -, mert az ugyancsak Tiborcz Istvánhoz köthető Elios Innovatív Energetikai Zrt. felettébb sikeresen szerepel a közbeszerzési pályázatokon.

Az ES Hungary-ben szinte a teljes Tiborcz család megtalálható, hiszen Orbán Viktor veje mellett édsapja, Tiborcz Sándor, valamint testvére, Tiborcz Eszter és Tiborcz Péter is tulajdonos. 1993-ban még Megyes és Társai Kft.-ként hívták életre, és temetkezési, illetve kegyeleti szolgáltatásokat nyújtott. A társaság mostanra messze került eredeti profiljától: ma már a cég többek között gabona, dohány, vetőmag, takarmány nagykereskedelem és növénytermesztési szolgáltatás mellett "máshová nem sorolt egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenységgel" foglalkozik. A vállalkozás a család csabdi-tükröspusztai lovasklubjának címére van bejegyezve.

Mérlegbeszámolója szerint az ES Hungary 2013-ban 35,3 millió forint árbevétel mellett 7,5 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el, vagyis - hacsak nem valami horribilis összegű kötelezettségről volt szó - lett volna miből fizetnie a NAV-nak. Az atlatszo.hu egy korábbi írása szerint Tiborcz István testvére, Eszter a bicskei földbérletpályázatokon több, mint 150 hektárt nyert el húszéves időszakra. Az összefüggő földterület pedig nem messze található a család említett lovasfarmjától, amelyhez az edző- és ugratópályán felül közel 30 hektárnyi legelő és karám tartozik.

ES Hungary kft. NAV végrehajtás Tiborcz István
Kapcsolódó cikkek