Az ügyészség bűncselekménnyel vádolja a Fidesz egyik önkormányzati képviselőjét, Bitvai Nándort, aki korábban, az előző ciklusban Rákospalota alpolgármestere volt - állítja a hvg.hu. A gyanú szerint a nagyobbik kormánypárt tevékenységét is segítő Közbizalom Közhasznú Egyesület első embereként szabálytalanul vett fel pénzt, az adófizetők pénzét is felhasználó szervezettől.

A 15. kerületi Fideszt még áprilisban feloszlatták, a hivatalos indoklás szerint a tábor két részre szakadása miatt. A belháború kiváltó oka az volt, hogy a Közbizalom több tagja, akik helyi Fidesz-tagok is voltak, számon kérték Bitvain, illetve a volt polgármesteren, László Tamáson, hogy milyen alapon vettek ki pénzt a szervezetből. A szabályok szerint a feloszlott alapszervezetet a választókerületi elnöknek, jelen esetben László Tamásnak kell újjászerveznie.

Ha a Bitvai elleni vádak igaznak bizonyulnak, akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik, az ügye pedig már bírósági szakaszban van, a Budapesti IV. és XV. kerületi Bíróság tájékoztatása szerint június 16-án várható ítélet.

Amennyiben a képviselő lemondásra kényszerül, úgy időközi választást kell kiírni, ami a Fidesz számára aggályos lehet, miután ősszel jelöltjük alulmaradt a DK-s polgármesterrel szemben, Bitvai pedig csak egy hajszállal hozta körzetét.

Az ügyről a hir24.hu szerint korábbi polgármester, most fideszes országgyűlési képviselő László tudott, de megpróbálta eltusolni, kizárással fenyegette meg azokat a kerületi tagokat, akik szót emeltek a törvénytelenség ellen.
Bitvai lebukásához az vezetett, hogy a másik fideszes alpolgármester, Novák Ágnes a hivatalban rábukkant egy dokumentumra, amin Bitvai mellett a Közbizalom másik elnökhelyettese, Balogh András szignója is szerepelt. Novák Balogh felesége, így az asszony egyből felismerte, hogy az aláírás hamis.