Közélet

Megkezdődött az osztrák határellenőrzés

Megkezdte szerda reggel 7 órakor az osztrák rendőrség a határellenőrzést a magyar-osztrák határátkelési pontokon.

A Budapest-Bécs közötti autópályán Nickelsdorfnál (Miklóshalma), a Kópháza-Deutschkreuz közötti úton, valamint a Bucsu-Schachendorf közötti határ osztrák oldalán folynak ellenőrzések. Az osztrák rendőrség azt közölte, hogy napközben további tíz átkelőre kiterjeszti az ellenőrzést, közöttük Köpcsény (Kittsee), Pomogy (Pamhagen), Kelénpatak (Klingenbach), Rőtfalva (Rattersdorf), Rábakersztúr (Heiligenkreuz) és Bonisdorf településekre.
   
A rendőrség közlése szerint az ellenőrzést folyamatosan kiterjesztik, a mértékét pedig az aktuális menekültáradat határozza majd meg, és tekintettel lesznek arra is, hogy ne alakuljanak ki nagy torlódások az utakon. 

Szerdán néhány órával az intézkedés bevezetése után rövid időre felfüggesztették az ellenőrzést Nickelsdorfnál, azonban az a nap folyamán még folytatódik. A rendőrség korábban azt közölte, hogy tagjai rugalmasan, a helyzethez alkalmazkodva végzik a munkájukat, a határátkelőknél rövid várakozási idővel számolhatnak.
   
Azonban azt javasolják, hogy az erre utazók Köpcsény és Pomogy fele kerüljenek, illetve figyeljenek arra is, hogy a közelben lévő B10-es út biztonsági okokból még mindig le van zárva.
   
Nickelsdorfnál szúrópróbaszerűen állítják meg az autókat, főleg a kisteherautókat, de az ideiglenesen kiépített ellenőrzőpont miatt lassul a forgalom. Szerda reggel hét órakor 180 rendőr teljesített szolgálatot a településnél, ahova kedden éjszaka 7500 menekült érkezett a magyar-osztrák határszakaszon át. Reggel nem érkeztek menekültek a körzetbe, jelenleg nyugodt a helyzet.

 

MTI-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek