Közélet

Falták a könyveket a magyarok: ezek a legnépszerűbb kötetek

Májusban is napvilágot látott a Bookline havonta megújuló sikerlistája, amelyből kiderült mit olvastak szívesen a magyarok.

Májusban is napvilágot látott a Bookline havonta megújuló sikerlistája. Eszerint májusban a fiatalok sikerszerzőjének, Leiner Laurának a legújabb könyvét, az Egyszer című regényt olvasták legtöbben. A második helyen Paula Hawkins Lány a vonaton-ja végzett, amely a női lélek és az emberi ösztön mélyére hatol, története a boszorkányüldözések világát idézi meg az olvasók számára – írja a Bookline sajtóközleményében. A sikerlista harmadik helyére Leslie L. Lawrence története, az Ördögtojások került fel, melynek főhősei Svájcban nyomoznak titokzatos múmiák után.

Fotós: Kallus György

Májusban helyet követelt magának a szépirodalom is, Atwood, Nádas, Dragomán, Jászberényi, Háy János és Borbély Szilárd mind az olvasók kedvencei voltak. Hatodik helyre került Margaret Atwood új regénye A szolgálólány meséje. A szerzőt a regény megjelenését követően Booker-díjra jelölték, elnyerte a rangos, sci-fiknek kijáró Arthur C. Clarke- díjat, idén pedig nagy sikerrel mutatták be a regényből készült sorozatot.

A sikerlistán több pszichológiai témájú könyv is szerepelt, többek között Philip Zimbardo, Vivian McCann, Robert Johnson Pszichológia mindenkinek 1. Pszichológia mindenkinek c. sorozatának immár magyarul is olvasható első kötete. A májusi sikerlista gyerekkönyvekben is bővelkedett: szerepelt az összesítésben Berg Judit Ruminija, a mindenkinél bátrabb (és vakmerőbb) kisegér története, és nem először kerül fel Jeff Kinney Egy ropi sorozata.

Az e-könyvek között Paula Hawkinst Borsa Brown műve Az Arab lányának 2. része követi, harmadik helyre pedig Yuval Noah Harari Homo Deus-a került, amiben a világhírű jeruzsálemi egyetemi tanár, Yuval Noah közérthető, mégis minden részletre kiterjedő alapossággal mutatja be az emberiség lehetséges jövőjét.

e-könyvek Bookline pszichológia könyv sikerlista
Kapcsolódó cikkek