Közélet

Putyin órája már 300 millióért az öné lehet

Egymillió dollárért, körülbelül 280 millió forintért bocsájtotta áruba egyik karóráját az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyin. A Patek Philippe 5208P karóra percismétlőt, öröknaptáratat és egygombos kronográfot is tartalmaz.

Hatszor nagyobb az orosz elnök óragyűjteménye, mint az éves jövedelme - egyik legdrágább órájától most mégis megválik Vlagyimir Putyin – jelenti a Bloomberg. Az óra nem más, mint egy Patek Philippe 5208P-karóra, amely öröknaptárat, egygombos kronográfot és egy percismétlőt is tartalmaz.

Putyin azonban nem először kerül reflektorfénybe karórája miatt: 2012-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Angela Merkel német kancellárral való találkozása során egy 2,6 millió forint értékű „ékszert” viselt csuklóján. Míg korábban Barack Obama amerikai elnökkel való tárgyalás során egy jóval drágább darabot viselt. A The Sun szerint óragyűjteménye több százmillió dollárt is érhet.

 

Luxus a kézen

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a luxusórák gyártói nem dőlhetnek hátra, hiszen folyamatosan a megújulást keresik. Tavaly indult a világklasszis svájci óramárka, a Hublot és a francia divatcég, a Berluti együttműködése. Az elsősorban magas minőségű bőrcipőiről ismertté vált márka igen sikeresen lépett be az órabizniszbe, így most egy újabb darabbal bővült a közös kollekció. Az akkori, jubileumi Classic Fusion Berluti nevű sorozat sikerét folytatva újabb limitált szériával jelentek meg. A Classic Fusion Chronograph Berluti karóra kézzel készített bőrszíjjal fekete Scritto All Black és arany Scritto King Gold színben kapható. Az óra elegáns díszdobozban kerül a vásárlóhoz, a limitált széria minden darabjához speciális bőrápoló szettet is csomagolnak. Színenként mindössze kettőszázötven darab készült a luxusórából.

Ötmillió dollárért kelt el az az arany Rolex-karóra, amely korábban Bao Dai vietnami császár tulajdonában állt. A császár 1954-ben vásárolta a genfi béketárgyalások során, most egy ismeretlen birtokába került a fekete számlapos aranyóra.

 

luxusóra Vlagyimir Putyin aukció Putyin
Kapcsolódó cikkek