Közélet

Baranyát 55 milliárdból fejlesztik az EFOP révén

Több mint 55 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program forrásaiból a 2014 és 2020 közötti európai uniós finanszírozási ciklusban Baranya megyében.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) forrásaiból több mint 55 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések a 2014 és 2020 közötti európai uniós finanszírozási ciklusban Baranya megyében – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Kozármislenyben.

Schanda Tamás a Péccsel szomszédos 7000 lakosú városban tartott sajtótájékoztatón az összegre utalva hangsúlyozta, hogy az országban Baranyában a legmagasabb az egy főre jutó EFOP-os támogatás.

A program rendelkezésre álló forrásait 2017. március végéig meghirdették, a pályázatok 93 százalékáról már döntés született, a többiről a következő időszakban határoznak – mondta az államtitkár, egyúttal ismertette az oktatási, egészségügyi, szociális intézményeket is támogató program eddigi megyei eredményeit.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye több mint 62 milliárd forint támogatást nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára február hetedikén Miskolcon.

 

EFOP Európai Unió Emmi Államtitkár Baranya megye Schanda Tamás
Kapcsolódó cikkek