Közélet

Sikeres rajtaütés Rióban

Rio de Janeiro történetének eddigi legnagyobb drogfogását hajtotta végre a brazil rendőrség – nyilatkozta Fabricio Oliveira rendőrparancsnok. A rendőrség úgy bukkant rá a drogra, hogy eredetileg fegyver- és lőszerszállítmány után kutatott.

Közel 1,3 tonna kokaint foglalt le a brazil rendőrség a riói kikötőben.

Ez minden eddigi drogfogást felülmúlt a városban, és az egyik legnagyobb fogás az ország történetében – közölte Fabricio Oliveira rendőrparancsnok.

A riói kikötő
Forrás: AFP/YASUYOSHI CHIBA

A drogot 48 tasakban rejtették el két konténer aljában, amelyek szerdán érkeztek a kikötőbe.

A rendőrség úgy bukkant rá másnap éjjel a drogra, hogy eredetileg fegyver- és lőszerszállítmány után kutatott, és röntgenkészülékekkel, illetve keresőkutyákkal átvizsgálta a konténert. A kábítószercsempészek oregánót helyeztek el a kokainos tasakokban, hogy megtévesszék a keresőkutyákat.

A rendőrség egyelőre nem kerítette kézre a drogcsempészeket, és még nem derítette ki, hogy hova akarták szállítani a kábítószert.

Letartóztattak az ausztrál hatóságok egy férfit, mert a gyanú szerint 21 ezer szövegkiemelő tollba rejtve próbált meg Ausztráliába csempészni 300 kilogramm efedrint – közölte hétfőn a helyi rendőrség.

 

csempész drogfogás kábítószer kokain Rio de Janiero brazil
Kapcsolódó cikkek