Közélet

Nemsokára a magasba száll Trump

Hamarosan a magasba röpítik a Donald Trump amerikai elnököt ábrázoló óriáslufit, amelyet a vezető angliai látogatására készítettek tüntetők.

Ezekben a pillanatokban engedik fel a Donald Trump amerikai elnökről készült óriási babát, amelyet annak angliai látogatására készítettek aktivisták. A több száz összegyűlt tiltakozó tettéről szóló közvetítést az alábbi videóban követheti nyomon:

Sokba kerül Trump Angliának

Ahogyan arról korábban beszámoltunk Donald Trump amerikai elnök szerdán és csütörtökön Brüsszelben a NATO-csúcsértekezletén vett részt, onnan utazott az Egyesült Királyságba, ahol tárgyalásba kezd Theresa May brit kormányfővel.

Az elnök angliai látogatása évek óta az egyik legnagyobb rendőri készültséget igénylő eseményt jelenti a szigetországban. A protokolláris látogatás körülbelül 8 és 10 millió font közötti összegbe kerülhet. Ebben ráadásul több ezer rendőr vesz részt.

A látogatás miatt a Blenheim-palota, a miniszterelnöki rezidencia, a Windsor kastély, az Egyesült Államok nagykövetsége, illetve a Regent’s Park biztosítását is ellátják. A park körül egyébként egy „acélgyűrűt” alakítanak ki, hogy az elnöki párt elszeparálják a tüntetőktől. Az elnök megérkezésekor több szabadságolást is el kellett halasztani a rendőrségnél, a hivatalos látogatás során a rendőrök 12 órás váltásban teljesítenek majd szolgálatot.

Fotó: Tobias Schreiner / picture alliance / DPA

Putyinnal is találkozik Trump

Donald Trumpnak eléggé sűrű napjai lesznek, nemsokára ugyanis az orosz elnökkel is találkozik majd. Vlagyimir Putyinnal való tárgyalását ráadásul az Egyesült Államokban különös figyelem övezi, hiszen változatlanul tartanak a vizsgálatok Oroszországnak a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt beavatkozása, valamint Donald Trump kampánycsapata tagjainak oroszokkal történt esetleges összejátszása ügyében.

Trump az elmúlt másfél évben következetesen kitartott amellett, hogy kampánycsapatának munkatársai „nem játszottak össze” orosz tisztségviselőkkel a választási győzelem érdekében.

Emellett tartani lehet attól is, hogy az amerikai elnök nemrég egy sajtótájékoztatóján nyitva hagyta a választ arra a kérdésre, amely azt firtatta, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartandó csúcstalálkozóján elismerné-e a Krím-félsziget bekebelezését.

Theresa May Donald Trump tiltakozás Vlagyimir Putyin lufi
Kapcsolódó cikkek