Közélet

Jeff Bezos veszélyesnek tartja Donald Trump sajtóellenes kirohanásait

Bezos újságja rendszeresen céltáblája az amerikai elnök sajtóellenes mondatainak.

Nagyon veszélyes a médiát démonizálni. Veszélyes a sajtót lecsúszottnak minősíteni, veszélyes olyat állítani, hogy a média a nép ellensége

– mondta Jeff Bezos, az Amazon és a The Washington Post tulajdonosa csütörtökön a washingtoni Economic Club rendezvényén tartott beszédében.

A világ leggazdagabb embere azt is mondta, hogy Trumpnak ahelyett, hogy folyamatosan támadná a sajtót, inkább azt kellene mondania: „ez helyes, ez jó dolog, örülök, hogy tüzetesen vizsgálják a tevékenységemet”. Ez a hozzáállás nyugalmat és magabiztosságot sugallna – vélte az Amazon alapítója.

Baloldalon Donald Trump, jobboldalon Jeff Bezos
Fotó: AFP

Megjegyezte azt is, hogy

a sajtó olyan stabil lábakon áll az országban, hogy minden rendben lesz vele, át fogják ezt vészelni.

A The Washington Post rendszeresen céltáblája az amerikai elnök sajtóellenes kirohanásainak. Trump szerint a lap az Amazon legfőbb lobbistája. A The Washington Post főszerkesztője ugyanakkor leszögezte: Jeff Bezos nem vesz részt az újság tartalmának kialakításában.

Az amerikai elnök tavasszal többször bírálta az Amazont is, mert szerinte az óriásvállalat kevés adót fizet vagy nem fizet az államnak és a helyi kormányzatoknak, és a postaszolgáltatást használja kifutófiúként.

Támadja az Amazont a vermonti szenátor

Bernie Sanders különadót vetne ki az Amazonra és más nagyvállalatokra is, amelyek élelmiszerjegyekkel és egyéb segélyekkel próbálják kompenzálni az alacsony fizetéseket.

 

the washington post Donald Trump Jeff Bezos Amazon
Kapcsolódó cikkek