Közélet

A Leicester tulajdonosát gyászolják

Az egész angol labdarúgóvilág gyászolja a Premier League-ben 2016-ban bajnok Leicester City elnök-tulajdonosát, Vichai Srivaddhanaprabhát, aki helikopter-balesetben vesztette életét szombaton este a csapat stadionjánál.

A milliárdos thaiföldi üzletember helikoptere a Leicester City és a West Ham United 1-1-es döntetlennel végző bajnoki mérkőzése után szállt fel a klub King Power nevű arénájának gyepéről, ám néhány másodperccel később meghibásodott, és a stadion melletti parkolóban lezuhanva felrobbant. A helikopteren a 61 esztendős Vichai Srivaddhanaprabhával és a pilótával együtt öten tartózkodtak, a szerencsétlenséget egyikük sem élte túl.

Megrázta az angol futballt a thaiföldi üzletember váratlan tragédiája, a helikopter mint az öt utasa életét vesztette
Fotó: MTI/AP/Rui Vieira

Richard Scudamore, a Premier League elnöke közleményében úgy fogalmazott:

Vichai úriember volt, udvarias és kellemes viselkedésével elvarázsolta a sportág szereplőit, nagyon fog hiányozni. Leicesterre tett hatása – akár a klubot, akár a várost nézzük – örök érvényű.

A labdarúgócsapat kapitánya, Wes Morgan azt írta a Twitteren, hogy lesújtotta az elnök haláláról szóló hír, a tulajdonost mindenki szerette. „Megváltoztattad a futballt. Örökre! – írta ugyanezen a platformon a Leicester City dán válogatott kapusa, Kasper Schmeichel. – Elhitetted, hogy a lehetetlen lehetséges, nemcsak a mi szurkolóinkkal, hanem minden sportág minden szurkolójával világszerte.”

Ben Chilwell, a csapat angol válogatott védője azt írta, hihetetlen, ami történt.

Vichai olyan ember volt, akivel mindenki szeretne találkozni. Akkor volt boldog, ha téged azzá tett, mindig mosolygott és nevetett. Amit ezért a klubért és városért tett, az hihetetlen.

„Nehéz szavakat találni – írta Jamie Vardy. – Számomra te legenda vagy, egy kivételes ember a legnagyobb szívvel, a Leicester City Football Club lelke. Köszönet mindenért, amit értem, a családomért és ezért a klubért tettél. Nagyon fogsz hiányozni.” Megszólalt Mo Szalah, a bajnoki rivális FC Liverpool egyiptomi támadója is, aki szerint a szombati „mélységesen szomorú nap a futballban”.

A teljes cikk a Világgazdaság keddi számában olvasható

gyász Vichai Srivaddhanaprabha baleset Leicester City Premier League
Kapcsolódó cikkek