Közélet

Dzsudzsák visszatér a válogatottba

Többek között Dzsudzsák Balázsra és Böde Dánielre is számít Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Észtország és Finnország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken.

Az olasz szakembert még mindig dühíti, hogy néhány futballista válogatotthoz méltatlan hozzáállással lépett pályára Észtországban, ahol 3-3-as döntetlent játszott a csapat, jelentette ki a Telkiben tartott sajtóbeszélgetésen Marco Rossi, aki azt is világossá tette, az ő kapitánykodása alatt mostantól kezdve senkitől sem fogad el hasonlót, ellenkező esetben az érintettek nem lehetnek többet a keret tagjai.

Rossi kifejtette, hihetetlen módon, de már a tallinni találkozó ötödik percében „kiszúrták” segítőjével, hogy vannak, akik nem adnak bele mindent, ez pedig ezen a szinten egyszerűen megengedhetetlen. Hozzátette, „emberek, sportolók vagyunk”, így a hiba természetesen belefér, az viszont nem, hogy valaki „ne adja a vérét” a csapatért, különösképpen ha hazája válogatottjáról van szó.

Dzsudzsák Balázs
Fotó: AFP/NurPhoto

Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban a kapitány elmondta, a szélső rendszeresen edz, külön munkát is végez és játéklehetőséget kap az al-Ittihad Kalba együttesénél, így semmi sem indokolta, hogy ezúttal is kimaradjon a keretből. Hozzátette,

amennyiben kezdőként küldi pályára a 31 éves játékost, akkor visszakapja a csapatkapitányi karszalagot.

Ezzel kapcsolatban kifejtette, a Dzsudzsák távollétében csapatkapitánnyá előlépett Szalai Ádám azt követően, hogy megkapta tőle a bizalmat, mint az együttes vezére, mind a pályán, mind azon kívül is az öltözőben is olyan teljesítményt nyújtott, amely a megbízatáshoz méltó.

Rossi úgy fogalmazott, a közelgő Észtország (november 15., Groupama Aréna) és Finnország (november 18., Groupama Aréna) elleni összecsapásokon mindenképpen a hat pont megszerzése a cél, elsősorban azért, hogy visszanyerjék az önbizalmukat a labdarúgók, valamint elnyerjék a szurkolók támogatását.

Rossi keretében vannak még visszatérők, Korhut Mihály és Böde Dániel is újra címeres mezt ölthet.

Dzsudzsák Balázst ősszel több európai csapattal is hírbe hozták, mire szeptember végén kiderült: az Egyesült Arab Emírségekben, az al-Ittihad Kalba SC csapatánál futballozik tovább.

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya a Nemzetek Ligája eddigi négy fordulója során nem kapott szerepet, még a válogatott keretébe sem került be.

Még sokáig rekorder maradhat Dzsudzsák

Csaknem ötvenmilliárd forintot fizettek ki eddig azért a 37 magyar játékosért a nemzetközi futballpiacon, akik elérték a külföldi klubok ingerküszöbét. Dzsudzsák Balázst még mindig az oroszországi szerződései tartják a lista élén.

 

Marco Rossi Dzsudzsák Balázs magyar válogatott labdarúgás
Kapcsolódó cikkek