Közélet

Megvan a szökött rab, aki ellen hajtóvadászat indult

Elfogták azt a férfit, aki a Fővárosi Törvényszékről szökött meg pénteken délben. A rendőrség további részleteket osztott meg az üggyel kapcsolatban.

A rendőrség elfogta azt a rabot, aki a Fővárosi Törvényszékről szökött meg pénteken délben. Erről a rendőrség a twitteren számolt be:

Exkluzív: elfogtuk a fegyveres szökött rabot. Részletek hamarosan a https://t.co/kTRxYQSXpM-n. #rendőrség

— Magyar Rendőrség (@police_HU) 2019. február 15.

Sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy a terhelt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.) őrrel.

A dulakodás során a terheltnek sikerült megszerezni a bv. őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből.

Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő terhelt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített. Ezt követően a terhelt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről – állt a Fővárosi Törvényszék közleményében.

Fotó: Police.hu

Lábbilincsben menekült a fegyveres szökevény

Délután, nem sokkal negyed három óra után a rendőrség közleményt adott ki a szökött fegyveres rab ügyében.

A Fővárosi Törvényszék Budapest V., Markó utcai épületében a 35 éves Sz. Károly ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt, akinek elvette fegyverét. A lábbilincsben lévő fegyveres magával hurcolta a törvényszék biztonsági szolgálatának egy munkatársát, akit az épületből kilépve elengedett. Sz. Károly a Budapest V., Stollár Béla és Bihari János utcák kereszteződésénél megállított egy Nissan X-Trail személygépjárművet, amelynek 63 éves budapesti vezetőjét fegyverrel kényszerített arra, hogy menekülésében segítse – szerepel az ORFK közleményében.

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett

A rendőrség közlése szerint bejelentést követően a BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására. A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a Budapest XIV., Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra, látták azt is, hogy a szökött rab fegyvert fog a gépkocsivezető fejéhez.

A főváros rendőri zárásának eredményeként a feltorlódott forgalom miatt a Nissan megállt a Budapest XV., Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél, abból a 35 éves férfi kiugrott, megkísérelt megszerezni egy másik autót, de közben utolérték az őt már gyalogosan üldöző rendőrök.

A közrendvédelmi főosztály munkatársainak felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, a rendőrök több célzott lövést adtak le rá. Sz. Károlyt több lövés találta el, a helyszínen elfogták, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba vitték – tájékoztatott a rendőrség.

Budapest rab szökés
Kapcsolódó cikkek