Közélet

Az ügyészség kihallgatta Demeter Mártát

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást Demeter Márta ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali visszaélés bűntette miatt nyomoz Demeter Márta országgyűlési képviselő ellen, aki azt hitte egy katona lányáról, hogy Orbán Viktor miniszterelnökök gyermeke. Péntek délelőtt az LMP-s képviselőt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozó ügyészek.

Demeter Márta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnökeként még tavaly októberben azzal vádolta meg Orbán Viktort, hogy egyik gyermekét honvédségi repülőgéppel szállíttatta. Azonban, mint kiderült,

a politikus összekeverte a kormányfő lányát egy Cipruson szolgáló honvéd százados Flóra nevű gyermekével.

Demeter Márta
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Központi Nyomozó Főügyészség pénteken közölte:

„A megalapozott gyanú lényege szerint Demeter Márta 2018. szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

Amellett, hogy ez az közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki.”

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát – Dr. Polt Péter legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés a 2019. július 12-én kelt határozatával felfüggesztette.

Demeter Márta
Kapcsolódó cikkek