Közélet

Karrierlehetőséget kínál az Eb-rendezés

Kétszáz munkatárs mellett meccsenként több mint ezer önkéntes működik majd közre a budapesti Euró­pa-bajnoki találkozók zökkenőmentes lebonyolítása érdekében – tudta meg a Világgazdaság.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) Budapest Európa-bajnoki társrendezésével összefüggésben 18 projektben 52 pozícióra közösen választja ki a legalkalmasabb jelölteket

– közölte a Világgazdaság érdeklődésére Fűrész Ádám, az EURO 2020 projektmenedzsere. Fontos tudnivaló, hogy a szervezésért az UEFA a felelős, az MLSZ közreműködik, segít. Menedzseri, koordinátori és asszisztensi munkakörökről van szó, az 52 emberből kilenc már munkába állt, további kettőt pedig már jóváhagyott az UEFA, a többség azonban áprilistól júliusig teljesít majd szolgálatot.

Az UEFA határozta meg a munkakörök pontos leírását, valamint a határozott idejű szerződések első és utolsó napját, az MLSZ-t pedig arra kérte, hogy pozíciónként a két-három legjobb jelölt önéletrajzát továbbítsa az európai központba – számolt be a részletekről Fűrész Ádám. Nem ritka a nyolc-tízszeres túljelentkezés, a magyar szövetség előszűrését követően az UEFA illetékesei Skype-on hallgatják meg a jelölteket. Aki végül zöld utat kap, az a Magyar Labdarúgó-szövetség főállású munkatársaként jut lehetőséghez.

Fotó: Illés Tibor / MTI

Van olyan Svájcban élő magyar, illetve Angliában dolgozó erdélyi magyar, aki a labdarúgó-Eb-s állás kedvéért költözik haza, de Hollandiában élő magyar is szerepelt a jelentkezők között – mondta a projektmenedzser. A rendezvényszállítás (event transport) területén nyolc munkatársat foglalkoztatnak, ebből kettő már munkába állt, további két-két jelölt pedig márciusban, áprilisban, illetve májusban csatlakozik. Ezek a kollégák nem csak a stadionban lesznek jelen, egy információs pulttal már a repülőtéren eligazítják az érkező szurkolókat, VIP-vendégeket, az UEFA meghívottjait. Ugyanígy a helyszínen a parkolásban is segítik azokat, akiknek az UEFA előzetesen behajtási engedélyt ad.

 

A teljes cikk a Világgazdaság keddi számában olvasható

MLSZ Magyar Labdarúgó Szövetség labdarúgás EURO 2020
Kapcsolódó cikkek