Közélet

Tisztifőorvos: a lakosság védelmét szolgálja a kijárási korlátozás

A járvány első időszakát Magyarország európai összehasonlításban „nagyon kedvezően vészelte át”, a megbetegedések 2-3 héttel később jelentkeztek.

Minden magyar felelős minden magyarért – mondta az emberi erőforrások minisztere az operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, a magyar egészségügy bizonyított, az orvosok heroikus küzdelmet folytatnak a koronavírus-járványban megfertőződött betegek ápolásában.

Közölte, a járvány első időszakát Magyarország minden európai összehasonlításban „nagyon kedvezően vészelte át”, a megbetegedések 2-3 héttel később jelentkeztek.

A rendőrség felkészült a szombaton nulla órától életbe lépő, április 11-éig tartó kijárási korlátozásokkal kapcsolatos rendészeti feladatokra

– mondta Kiss Róbert rendőr alezredes.

Közölte: a rendőrség a közterületeken „megnyugtató, segítő, empatikus és lojális intézkedésekkel” sarkallja a lakosságot a kijárási korlátozás betartásra.

MTI/Bruzák Noémi

Az egész lakosság védelmét szolgálja a szombattól életbe lépő kijárási korlátozás – mondta az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília kiemelte:

az intézkedést nagyrészt a sérülékeny csoportok, az idősek védelme és a járvány terjedésének megfékezése érdekében vezették be.

A 65 év felettiek számára kijelölt vásárlási idősáv ellenére arra kérte az időseket, ha tehetik ne hagyják el otthonaikat, vegyenek igénye családi vagy önkormányzati segítséget.

kijárási korlátozás operatív törzs tisztifőorvos
Kapcsolódó cikkek